Gå til: 54km | 32km | 20km | 10km

Elgrittet 10km

Elgrittet 10km

Elgrittet 10 (Tidligere 20 km med snarvei) er et enda kortere alternativ for foreldre og barn som kan gjennomføre 1 mil på sykkel. Mange har med seg sykkelvogn når starten går fra Høland Stadion så snart 54 og Aktiv Ung 20 km har gått ut fra startblokka.

Stemningen i Trim 10/20km feltet er alltid god og preget av oppmuntrende tilrop og godt samhold. Umiddelbart etter start kommer en ganske seig motbakke før løypa flater ut ved Elverhøy. Så går løypa på grus i retning Fosser, med en bratt nedoverbakke og tilsvarende stigning i Fjellsdalen. Dette er løypas mest krevende punkt rent stigningsmessig, derfor pleier vi gjerne å ha en egen «motivasjons-saft-stasjon» for barnefamilier og andre som ikke har det så travelt i toppen av bakken her.

Løypa passerer så det gamle posthuset på Fosser. Her tar løypa av mot høyre og følger den gamle Tertitttraseen(Linna) flatt tilbake mot Løken. Vær oppmerksom der «linna» på et tidspunkt krysser riksveien. Oppløp på Høland Stadion til stor applaus fra publikum, og elgburger-tallerken til alle deltagere etterpå.