Gå til: 54km | 32km | 20km | 10km

Elgrittet 32km

Elgrittet 32km

Elgrittet 32 ble i sin tid lansert som et kortere alternativ for unge aktive syklister som ikke har lov å konkurrere på 54. Etter å ha vært erstattet av Ung 20 i 2019, er 32 nå tilbake som tilbud til de unge aktive. 32 inneholder noe mer sti en storebror 54, og er en utfordrende og morsom løype.

Starten går fra Høland Stadion og straks etter start kommer en seig motbakke som strekker ut feltet og reduserer faren for kollisjoner i svinger og kryss. De første 14 kilometerne går i relativt flatt og småkupert terreng på en kombinasjon av grus og asfalt i området Løken og Fosser, men rundt 13 kilometersmerket begynner den første lange og virkelig sugende stigningen på Karl den 12’s vei. Etter et par kilometer oppover Karl den 12’s tar 32 kilometeren av til venstre inn i skogen.

Her følger et stiparti på noen kilometer gjennom vakker skog i småkupert terreng. Er du glad i sti vil du elske denne delen. Ved enden av stipartiet kobler 32 km seg inn på 54 km løypa ved bunnen av Steinbyveien. Her knekker løypa hardt venstre og en siste stigning på ca 75 høydemeter skal forseres. Så kommer et nytt regelrett stiparti, den såkalte Håkon den 2’s vei, ca 2 km i nedoverbakke over bruer og klopper.

Deretter passeres riksveien(Nyveien) før løypa går ut på flate jorder og grusveier. Riktignok med et lite unntak, Mettebakken ved 26 km er kort, kun 50 meter, men bratt som en alpinbakke og vond når syra står i låra. Deretter er går det raskt og flatt på grus og asfalt, gjennom Løken Sentrum og inn til oppløp og målgang på Høland Stadion.

Laste ned GPX-filene til løypene
og
Se trasé og løypeprofil